Altijd gratis verzending binnen Nederland

Voor 14 dagen bedenktijd

Op werkdagen vóór 16:00 besteld = morgen in huis

Altijd gratis verzending binnen Nederland

EN NL DE

Veel gestelde vragen

Hier vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wordt mijn bestelling de volgende dag bezorgd?

Mits u op werkdagen voor 16:00 uur besteld wordt de bestelling binnen Nederland normaal gesproken de volgende dag bezorgt. Bestellingen die gedaan zijn in het weekend en maandag voor 16.00 uur worden op dinsdag geleverd. Leverbaarheid en externe factoren zoals drukte bij PostNL kunnen soms voor enkele dagen vertaging zorgen.

Is bezorging altijd gratis?

Binnen Nederland is de bezorging altijd gratis. Voor verzendingen buiten Nederland rekenen wij verzendkosten. Kijk hier voor meer informatie.

Kan ik mijn bestelling volgen?

U krijgt een email van ons met een track & trace link. U kunt de track & trace link ook vinden in uw account.

Krijg ik mijn geld terug als de schoenen niet passen?

Als u de schoenen terugstuurt krijgt u het aankoop bedrag weer terug gestort op de rekening waarmee u betaald heeft.

Moet ik de verzendkosten zelf betalen als ik iets terug stuur?

Ja, de verzendkosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening. U mag de schoenen ook terugbrengen in een van onze winkels. 

Er ging iets mis met de betaling. Wat nu?

Als er iets mis ging met de betaling kunt u de bestelling opzoeken in uw account. Daar kunt u alsnog de betaling doen door op "betalen" te klikken.

Waar kan ik mijn retour aanmelden?

U kunt in uw account aangeven wat u terugstuurt en uw retour aanmelden. Tevens kunt u ook gebruikmaken van onze retourservice. Kijk hier voor meer informatie.

Kan ik ook zonder account bestellen?

Ja, het is niet verplicht om een account aan te maken. Het is alleen wel heel erg handig. U kunt uw adressen beheren en uw bestellingen inzien. Met een account kunt u ook bonuspunten sparen. Kijk hier voor meer informatie.

Ik heb mijn bestelling ontvangen maar niet alle producten die ik had besteld zijn geleverd.

Mogelijk waren niet alle producten vanuit één locatie leverbaar. Uw bestelling is dan gesplitst in meerdere orders. U kunt deze inzien in uw account. Elke order heeft zijn eigen status en track & trace zodat u kan zien wat er nog onderweg is. Als u toch twijfelt kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Ik heb geen bevestiging of track & trace ontvangen.

Mogelijk zijn onze e-mails door uw spamfilter tegengehouden. Afhankelijk van uw e-mailclient en instellingen kunnen deze in een spamfolder of reclamefolder terecht zijn gekomen. U kunt altijd de status en track & trace van uw bestellingen terugvinden in uw account.

Er ging iets mis bij het bestellen/betalen. Nu kan ik de schoen die ik wilde niet meer bestellen want hij is uitverkocht.

Waarschijnlijk is de schoen die u bestelde het laatste paar. Deze is nu tijdelijk niet beschikbaar in afwachting van uw verdere bestelling en/of betaling. U kunt uw onafgemaakte bestelling terugvinden in uw account en daar alsnog verder afmaken en betalen.

Nieuwe Binnenweg 14
3015 BA Rotterdam
010-4366317
info@calandschoen.nl
KvK nummer: 24393707
BTW nummer: NL8160.79.511.B01
OPENINGSTIJDEN
Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 18:00
Vrijdag 09:30 - 18:00
Zaterdag 09:30 - 17:00

Zon- en feestdagen gesloten
goede vrijdag, pakjesavond, kerstavond en oudejaarsavond sluiten wij om 17.00 uur

Je winkelmand (0)
Totaal 0.00
Bekijk order
Terug naar shop
Filter