Pasvorm en voetklachten

Wilt u graag advies op maat? Bezoek dan één van onze winkels.

Pasvormtips

Bij aankopen in onze winkels besteden wij veel aandacht aan de juiste pasvorm en bieden daarom ook een ruime collectie met uiteenlopende leesten, diverse breedtematen, schoenen voor losse steun en halve maten. Online is dit advies minder goed mogelijk maar bij de beschrijving per schoen ziet u wel de breedtemaat aangegeven en ook of de schoen al dan niet geschikt is voor een losse steun. Als u specifieke pasvormwensen hebt, kunt u dat per mail aangeven en dan zoeken wij gericht voor u in onze collectie. Ook goede ervaringen met merken waar u eerder op heeft gelopen kunnen een goede aanwijzing geven.

Steunzolen

Steunzolen zijn losse inlegzolen die veelvoorkomende podologische klachten (voeten, benen, heup, rug) kunnen verminderen. Wij bieden een ruime collectie met schoenen en laarzen die geschikt zijn voor een losse steun en werken samen met  podoloog Hans Kimmel die regelmatig op zaterdag in onze winkels vrijblijvend advies uitbrengt, zie www.steunzolenpraktijk.com. U kunt contact met ons opnemen voor een afspraak. Ook diverse huisartsen verwijzen mensen met klachten naar ons door.

Bij knelpunten in de schoen kunnen wij vaak een oplossing bieden door het leer wat te verzachten en plaatselijk op te rekken. Dit geldt ook voor laarzen waarvan de schacht net wat knelt. In de regel kunnen wij de schacht 10-15% oprekken. Als u de ervaring heeft van blaren in nieuwe schoenen dan kloppen wij het stevige contrefort in de hiel van de schoen wat voor u uit.

Likdoorn

Een likdoorn is een bolletje eelt op uw voet dat door druk van de schoen op een gevoelige plek naar binnen groeit. Dit wordt vaak veroorzaakt door niet goed passende schoenen. Voldoende ruimte in hoogte en breedte van de schoen is van belang om likdoorns te voorkomen.

 

  • 14 dagen bedenktijd

  • Altijd gratis verzending binnen Nederland

  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, morgen in huis!