Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wilt u graag advies op maat? Bezoek dan één van onze winkels.

Onze Rotterdamse vestiging op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam ligt in een oude stadswijk waar lokale ondernemers een belangrijke rol spelen om leefbaarheid en de wijkeconomie op een hoger plan te brengen, zie www.downtownrotterdam.nl. Calandschoen heeft het voortouw genomen in dat proces en diverse projecten gerealiseerd die tot aantoonbare verbeteringen van veiligheid, aantrekkelijkheid en vestigingsklimaat hebben geleid. Zo was Calandschoen initiatiefnemer van modernisering van De Boogjes waarvoor samenwerking werd gezocht met het Rotterdamse gemeentebestuur en Francine Houben van Mecanoo. Verder delen wij de Rotterdamse ambitie om zoveel mogelijk jongeren aan het werk te helpen. In dat kader begeleiden wij stagiaires van Traverse en hebben al een aantal talentvolle verkoopsters in dienst kunnen nemen.

Kunst en cultuur

Calandschoen heeft het initiatief genomen tot diverse kunstprojecten waaronder de plaatsing van Santa Claus (alias Kabouter Buttplug) op het Eendrachtsplein en het neonkunstwerk HIER DAAR aan weerszijde van de Maas dat beoogt de dialoog tussen Rotterdam Zuid en Rotterdam Noord te versterken. In het bestuur van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut hebben wij bijgedragen aan het initiatief om hoogwaardig klassiek muziekonderwijs aan te bieden aan kansarme kinderen uit de wijk die nauwelijks in aanraking komen met klassiek muziek. Dit project wordt door prominente Rotterdammers gesteund.

Ook initiatieven van andere maatschappelijke organisaties in de buurt  steunen wij van harte. Zo droeg Calandschoen bij aan de revisie van het prachtige orgel in de tegenovergelegen Paradijskerk en zijn wij lid van ‘Vrienden van Antonius’, het nabijgelegen verzorgings- en revalidatiecentrum.

  • 14 dagen bedenktijd

  • Altijd gratis verzending binnen Nederland

  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, morgen in huis!